Bondora – anmeldelse og erfaringer

Bondora er en af de ældste Crowdlending platforme på markedet og også en af de største. De har en række spændende produkter, som jeg vil gennemgå længere nede i min anmeldelse og de tilbyder gode muligheder for et højt afkast. Du kan læse alle mine erfaringer her.

Introduktion til Bondora

Bondora er en brugervenlig Crowdlending platform, hvor du kan investere i lån. Alt efter hvilket produkt du vælger, kan du få et af de højeste afkast på markedet.

Ved at investere i Crowdfunding investerer du i private lån med en høj rente. Der er naturligvis en risiko ved denne type af investering, men i og med renten er så høj og at du har mulighed for at sprede din investering ud på mange lån, kan du sænke risikoen.

Bondora tilbyder tre spændende produkter, som jeg vil gennemgå om lidt, men først har jeg lavet en lille guide til hvordan du nemt og hurtigt kan tilmelde dig.

Begynderguide og tilmelding til Bondora

Bondora har gjort et imponerende nemt at tilmelde deres platform og som en af de eneste internationale Crowdlending platforme har du mulighed for at indstille sproget til dansk. Dette gør du ved at klikke på det lille flag i øverste højre hjørne og vælge dansk.

Her kommer en tringuide til hvordan du opretter dig hos Bondora:

 1. Gå ind på Bondoras hjemmeside
 2. Klik på Tilmeld dig og indtast navn, telefonnummer og e-mail adresse
 3. Vælg dit investeringsmål. Du kan altid ændre dette senere. Herefter kommer Bondora med en investeringsstrategi, der passer til dine mål. Langt de fleste vil nu oprette en Go and Grow-konto, som er den med den laveste risiko profil.
 4. Opsæt nu en investeringsplan. Du vælger blot et startbeløb, som du vil overføre og eventuelt en mindre månedlig indbetaling. Herefter kan du se et estimat af, hvor meget du vil kunne tjene.
 5. Indsæt penge på din konto. Sepa er nok den billigste overførselsmulighed, men du kan også vælge at betale med Visa, Mastercard eller TranserWise.

Bondora produkter – Hvilket skal jeg vælge?

Bondora har tre spændende produkter, som du kan vælge imellem. Ved at læse min gennemgang af produkterne, kan du blive klogere på hvilket du skal vælge.

Bondoras tre produkter.

Bondora Go & Grow

Go & Grow er Bondoras mest populære produkt og det er forståeligt nok, da det er nemt at bruge, og det har en forholdsvis lav risiko.

Med dette produkt får du et fast årligt afkast på 6,75% (dette er det forventede afkast, men som med al investering, så er der naturligvis en risiko for at procentsatsen er lavere, men da Bondoras gennemsnitlige rente er på ca. 9%, så er risikoen lav).

Go & Grow er nok et af de mest simple produkter indenfor Crowdlending. Du overfører blot et beløb til din konto og opsætter eventuelt en fast overførsel og så bliver pengene automatisk investeret. Godt nok har Bondora ikke en buyback garanti, men med et produkt som Go & Grow løber du alligevel kun en lille risiko, da renten på 6,75% er sat efter en realistisk risikovurdering.

Efter pengene er overført og investeringsstrategien er godkendt, så begynder din investering at vokse helt automatisk og du behøver ikke at gøre noget selv. Når du vil have dine penge udbetalt igen, kan du gøre det med det samme. Du er altså ikke bundet af en bestemt investeringsperiode.

Bondora Go & Flow eksempel.

I ovenstående eksempel har jeg overført et engangsbeløb på 1.000 €, samt opsat en månedlig overførsel på 200 € til min Bondora Go & Flow konto. Hvis jeg kun overførte de 1.000 € vil beløbet stige til 1.922 € efter 10 år. Inklusiv de faste overførsel, er min investering blevet 35.694 € værd.

Porteføljeforvalter

Den anden investeringsstrategi jeg vil kigge på hedder Portefølgeforvalter. Porteføljeforvalter er en udmærket strategi at følge, hvis du vil investere dine penge over en længere periode og ikke har brug for at kunne hæve dem fra dag til dag.

Når du vælger denne strategi, skal du vælge hvilket afkast din investering skal prøve at opnår. Et lavt afkast betyder en mindre risiko og et højt afkast betyder en større risiko. Her kan du ikke se renten, men derimod beløbet som du vil stile efter at opnå.

Alt efter risikovillighed kan du få dine investerede midler tilbage x 2,5. Dog vil jeg anbefale en afbalanceret strategi.

Portefølgeforvalteren er nem at tilmelde sig, og når du første har valgt hvor meget du vil investere og valgt din risikoprofil, så kører det stort set af sig selv.

Portfolio Pro

Ligesom med de to andre produkter er også Portfolio Pro nem at tilmelde sig. Her vælger du din egen risiko profil og kan vælge mellem de tre profiler: Konservativ, Afbalanceret og Progressiv. Vælger du progressiv, kan du få en rente op til over 18%, men løber selvfølgelig også en væsentlig større risiko ved dette valg.

Udover at vælge risikoprofil, har du også mulighed for selv at regulere en række andre indstillinger for din investering. Du kan blandt andet vælge hvilke lande du vil investere i, renteniveauet og lånevarigheden.

Fordele og ulemper ved Bondora

Her får du et hurtigt og nemt overbliv over fordelene og ulemperne ved Bondoras Crowdlending platform.

Fordele

 • Nem og brugervenlig platform
 • Automatisk investering
 • Mulighed for “fast” rente
 • Mulighed for meget høje afkast
 • Minimum investering på 1 euro

Ulemper

 • Ingen buyback garanti

Min erfaring med Bondora

Da jeg første gang støtte på Bondora var jeg lidt skeptisk, da de ikke har en buyback garanti. De fleste andre Crowdlending platforme tilbyder en sådan garanti, som betyder at lånudbyderen køber lånet tilbage fra dig, hvis låntager kommer bagud med lånet. Det er en god sikkerhed at have. Jeg er alligevel endt med at blive begejstret for Bondora, da det har nogle andre fordele.

Da det er svært præcist at overskue hvad de forskellige risikoprofiler dækker over, vil jeg anbefale de fleste at bruge Bondora Go & Grow produktet. Her er renten ikke så høj, som ved de andre profiler, men i og med at den er lavere end Bondoras gennemsnitsrente, så er den forholdsvis sikker at bruge.

Jeg er ligeledes glad for hvor nemt det er at oprette en konto og starte sin investering og jeg har planer om at fortsætte med at investere igennem platformen, da jeg har tillid til, at jeg her har en god investeringsmulighed, der med Go & Grow stort set kører automatisk.

1 Trackback / Pingback

 1. Crowdlending og Crowdfunding med bonus » InvestGuru

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*