Hvad er crowdlending?

Crowdlending er relativt nyt i Danmark, men er for alvor vokset de sidste par år, da det er en nem måde at investere på. Du kan investere helt ned til 1 euro, så alle kan være med.

Men hvad er Crowdlending for en størrelse?

Når du investerer i crowdlending investerer du i forbrugslån og virksomhedslån imod at du får udbetalt en fast rente hver måned.

Crowdlending er også kendt som peer to peer lending og går i al sin enkelthed ud på, at flere personer udlåner sine penge, som så samlet bliver til ét stort lån til en låntager. Låntageren kan være både privatpersoner og virksomheder. På den måde overtager du bankens rolle som lånudbyder, sammen med en masse andre.

Hvor meget kan jeg tjene på crowdlending?

Hvis du investere dine penge i crowdlending kan du forvente en rente på 10-14% om året, alt efter hvilken platform du vælger at investere på og alt efter hvilken risikoprofil du vælger.

Det vil altså sige, at du kan tjene op til 14% om året på din investering. Modsat eksempelvis aktier og obligationer er du også sikret den faste rente, så du ved hvad du får udbetalt.

Risiko ved crowdlending

Som med al investering er der selvfølgelig også en risiko. Pengene som du investere kan blive udlånt til projekter, som ikke bliver realiseret eller til privatpersoner, som ikke kan betale dem tilbage. Det er derfor altid en god ide at sprede sine investeringer og eventuelt vælge en platform, der tilbyder buyback garanti, som du kan læse mere om længere nede. Jeg vil også anbefale dig at sprede investeringerne over flere platforme, så der er flere låntagere at vælge imellem.

Crowdlending platforme

I og med crowdlending er blevet mere og mere populært, er der også kommet flere og flere crowdlending platforme på markedet. En crowdlending platform er stedet, hvor du investerer dine penge og de fleste platforme samler en stor mængde låntagere, hvilket har den store fordel, at du kan sprede din investering mest muligt og dermed formindske din risiko betydeligt.

Hvad er buyback garanti?

Nogle crowdlending platforme tilbyder en buyback garanti, hvilket betyder at hvis låntageren kommer bagud med betalingerne af lånet, så vil lånevirksomheden (dem som står for at formidle lånet) købe lånet tilbage fra dig. Dette er en ekstra sikring mod at miste sin investering og anbefales til især nye investorer.

7 Trackbacks / Pingbacks

  1. Lenndy Crowdlending – anmeldelse og erfaringer – InvestGuru
  2. Bulkestate – anmeldelse og erfaringer – InvestGuru
  3. Ejendomsinvestering for begyndere – InvestGuru
  4. Brickshare – anmeldelse og erfaringer – InvestGuru
  5. Reinvest24 – anmeldelse og erfaringer – InvestGuru
  6. Property Partner - anmeldelse og erfaringer » InvestGuru
  7. Tjen penge på lån » InvestGuru

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*