Brickshare – anmeldelse og erfaringer

Danske Brickshare tilbyder ejendomsinvestering gennem crowdfunding og giver dig muligheden for at investere i ejendomme fra kun 5.000 kr. Dermed kan du for relativt få midler blive medejer af fast ejendom og tjene penge på lejeindtægter samt på overskuddet af et eventuelt salg.

Brickshare har i september 2020 skiftet navn til The Many og har udover mulighederne for at investere i ejendomme også åbnet op for muligheder for at investere i solenergi og vindenergi. Du kan læse mine nyeste artikel om The Many her.

Hvad er Brickshare og crowdfunding?

Brickshare er det første danske eksempel på en crowdfunding platform, hvor du som helt almindelig privat person kan investere i fast ejendom.

Crowdfunding går i al sin enkelthed ud på at flere investorer går sammen for at finansiere et projekt og ved at bruge Brickshares crowdfunding platform skal du blot gennemgå deres åbne ejendomsprojekter, vælge et, og overføre penge til det. Så har du investeret i fast ejendom og kan enten få en løbende indtægt i form af lejeindtægter eller din del af overskuddet efter et salg.

Brickshare blev startet i 2017, men selvom det er relativt nyt i Danmark har crowdfunding længe været populært i udlandet og det er blandt andet denne erfaring, den danske virksomhed bygger på.

Brickshare er en kompetent virksomhed, der nøje udvælger sine ejendomsprojekter, så du altid har en stor mænge tilgængelige informationer, når du skal udvælge et projekt at investere i.

Er Brickshare noget for mig?

Jeg anbefaler altid alle, der vil investere deres penge til at sprede deres investeringer så meget som muligt. Dette mindsker risikoen for tab og der er altid en risiko, når du investerer. Derfor kan det være en god ide at kigge efter alternativer til eksempelvis aktier og her er Brickshare en spændende mulighed. Du skal også huske på, at du kun kan tabe dit indskud og at du ikke hæfter for ejendommens gæld.

Hvis blot du er over 18 år og har minimum 5.000 kr du vil investere, giver crowdfunding dig mulighed for at investere i spændende ejendomsprojekter, som ellers ville have kostet adskillige millioner, hvis du skulle investere i dem enkeltvis. Det giver dig ligeledes mulighed for at investere et mindre beløb i flere projekter, så du ikke kun binder dig til ét enkelt.

Fremadrettet vil Brickshare oprette en sekundær markedsplads, hvor du kan handle med dine andele i ejendomme. Dette ser jeg frem til, da det åbner op for nogle spændende muligheder.

Hvordan kan man tjene penge på Brickshare?

Rent praktisk foregår en investering gennem Brickshare ved at du investerer i en fond, der er opdelt i flere underafdelinger. Hver afdeling står for et specifikt ejendomsprojekt og hæfter ikke for de andre afdelingers gæld.

Som invester har du ingen forpligtelser udover din indskudte kapital og som investor køber du aktier i en valgt afdeling af fonden Brickshare Invest, som du dermed bliver medejer af.

Som tidligere nævnt er der indtil videre to måder, hvorpå du kan tjene penge gennem crowdfunding platformen:

Løbende overskud fra lejeindtægter

Her får du udbetalt overskuddet, altså det beløb der er tilbage efter udgifter til blandt andet boliglån er trukket fra.

Værdigstigning af ejendommen

Brickshare sørger for at alle ejendomme løbende bliver værdigsat og giver ejerne, altså dig og de andre investorer, mulighed for at stemme om hvorvidt i vil sælge ejendommen eller optage et nyt lån. Hvis I vælger at sælge ejendommen bliver overskuddet fordelt mellem investorerne.

Du skal naturligvis betale skat af dine indtægter fra Brickshare, men systemet er så smart at dine indtægter automatisk bliver overført til SKAT, så dette skal du ikke bekymre dig om.

Fordele og ulemper

Når du skal vælge hvordan du vil investere dine penge er det altid godt at se på både fordelene og ulemperne ved en given investering. Jeg vil altid råde dig til at sprede dine investeringer mest muligt og her kan det være en fordel at sætte nogle af dem i crowdfunding og crowdlending.

Fordele

  • Nem og overskuelig platform
  • Mulighed for at investere i fast ejendom fra kun 5.000 kr
  • Udbyttet udbetales 12 gange årligt
  • Der er allerede mange investorer, hvilket skaber gode muligheder for fremtidige projekter
  • Brickshare er en dansk virksomhed med stort potentiale
  • Gode informationer om ejendomsprojekterne

Ulemper

  • Der er endnu ikke så mange ejendomsprojekter at vælge imellem
  • Relativt lavt forventet afkast i forhold til andre investeringsmuligheder
  • Der mangler en sekundær markedsplads, denne er dog på vej

Min erfaring med Brickshare

Brickshare er en spændende dansk virksomhed, der åbner muligheden for at alle kan være med til at investere i ejendomme.

Jeg har selv valgt at investerer et mindre beløb i virksomheden, da jeg sagtens kan se det store potentiale. Jeg går og venter på at crowdfunding platformen vil få nogle flere funktioner og blandt andet introducere et sekundært marked, hvor man kan handle med ejerandele. Til den tid vil jeg helt sikkert investere en større del af min portefølje gennem Brickshare.

Selvom Brickshare er en forholdsvis ny virksomhed opererer den på et spændende marked med stort potentiale og jeg anser crowdfunding af ejendomme som en solid mulighed for dig, der gerne vil sprede sine investeringer mest muligt, samt for dig, der gerne vil prøve kræfter med investering i fast ejendom, uden at skulle have bøvlet med at vedligeholde en ejendom.

1 Trackback / Pingback

  1. Crowdlending og Crowdfunding med bonus » InvestGuru

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*