Swaper – anmeldelse og erfaringer

Swaper blev etableret i 2016 og er endnu en crownlending platform med base i Letland. Jeg er lige så stille begyndt at investere gennem platformen, da den har nogle attraktive fordele, som jeg vil komme ind på i min anmeldelse.

Hvad er Swaper crowdlending?

Swaper er en relativt ny crowdlending platform, der blev etableret i Letland i 2016. Virksomheden Wandoo Finance Group står bag Swaper, som dog umiddelbart ser ud til at være deres største produkt.

Du skal være mindst 18 år for at kunne investere gennem Swaper og det er nemt at tilmelde sig.

Når du har tilmeldt dig Swaper kan du investere dine penge i forbrugslån. Det foregår ved at du overfører de penge, som du vil investere til Swaper og så viderformidler de pengene til låntagere. I skrivende stund formidler Swaper lån i Danmark, Polen, Georgien, Spanien og Rusland. Jeg vil komme mere ind på, hvilken strategi, jeg selv bruger senere.

Når du investerer dine penge gennem Swaper crowdlending, får du en årlig rente på op til 14% af din investering, hvilket vil tilfredsstille de fleste investorer.

Hvordan tilmelder jeg mig?

Det er både nemt og gratis at tilmelde sig Swaper. Følg blot denne lille tringuide. Det kan være en god ide at tilmelde sig crowdlending platformen for at lære den at kende, samtidig med at du læser min anmeldelse og erfaringer.

 1. Gå ind på Swapers hjemmeside
 2. Klik på Open Investor Account
 3. Indtast din e-mail adresse og opret et kodeord
 4. Indtast øvrige informationer
 5. Verificer dig, eksempelvis med et billede af dit pas (dette er helt sikkert og et lovkrav, når du vil investere din penge gennem en crowdlending platform)
 6. Du er nu klar til at overføre penge og komme i gang med at investere

Auto Invest med Swaper

Når jeg investerer gennem crowdlending platforme investerer jeg næsten altid gennem platformens Auto Invest funktion.

Hvad er en Auto Invest funktion? Det er en funktion, hvor du opsætter en række simple kriterier for hvilken type lån, du vil investere dine penge i og så bliver de automatisk investeret i lån, der passer til disse kriterier. Du kan ligeledes opsætte funktionen, så dine afkast automatisk bliver reinvesteret. På denne måde vokser din investering af sig selv, uden du behøver at gøre noget selv. Det er altså smart.

Når du vil oprette en Auto Invest portefølje hos Swaper, skal du blot klikke på Create Portfolio. Nu skal du tage stilling til, hvilke slags lån du vil investere i.

Her er mine anbefalinger, men det står dig selvfølgelig frit for at vælge noget andet:

Jeg har valgt at jeg maksimalt vil investere 10€ i et enkelt lån. Dette har jeg valgt for at sprede min investering mest muligt og dermed have mindst mulig risiko. Godt nok tilbyder Swaper en buy back garanti, som jeg kommer ind på senere, men da du risikerer at miste renter ved sene betalinger på lånet, kan det godt betale sig at sprede dine investeringer.

Ved at indtaste et beløb under Don’t invest in balance, reserverer du et beløb på din konto, som ikke skal investeres. Jeg kan umiddelbart ikke se den store fordel ved dette og har derfor valgt at lade feltet stå blankt.

Jeg har valgt at mine investeringer skal reinvesteres automatisk, da hele fordelen ved Auto Invest porteføljen er at min investering skal vokse af sig selv.

For at mindske min risiko har jeg valgt at slå både Extended og Delayed fra.

Hvor meget kan jeg tjene på crowdlending hos Swaper?

Hvor de fleste crowdlending platforme har varierende renter, kører Swaper med en fast rente på 12% og muligheden for at få 2% ekstra, hvis du investerer mere end 5.000€ over mindst tre måneder.

Fordelen ved den faste rente, er at du ved hvor meget du tjener. Selvfølelig er der altid risikoen for at renten bliver sat ned i fremtiden, men for indeværende er det er relativt sikker investering med et imponerende afkast.

Swaper har deres egen app, så du kan følge med i dine crowdlending investeringer direkte på din smartphone.

Risiko ved crowdlending

Som med al investering, er der også en risiko ved at investere i crowdlending. Her er der særligt to faktorer, du skal være opmærksom på.

Crowdlending med buyback garanti

Når du låner dine penge ud til forbrugslån risikerer du at låntager ikke kan betale lånet tilbage. Heldigvis tilbyder Swaper en buyback garanti på deres lån. Dette betyder at Swaper køber lånet tilbage, hvis låntager ikke kan betale det. På den måde mister du ikke din investering og det bliver Swapers opgave at forsøge at inddrive pengene.

Jeg investerer stort set kun på crowdlending platforme, der har en buyback garanti, da det giver en væsentlig sikkerhed for din investering.

Der er ingen tvivl om at en buyback garanti er en god sikkerhed, når det kommer til crowdlending investering, men en garanti er kun så sikker, som den der står bag den. Hvis Swaper går konkurs, kan du risikere at miste dine penge. Umiddelbart er det dog min vurdering at Swaper og Wandoo Finance Group er solide virksomheder med erfaring indenfor risikovurdering af lån.

Mine erfaringer med Swaper

Der er mange fordele ved at investerer i Swaper. Af disse kan nævnes:

 • En fast høj rente på 12% med mulighed for 2% bonus
 • Auto invest funktion
 • Buyback garanti, som også dækker renter
 • Nem og brugervenlig platform
 • App til din smartphone

Disse er alle solide grunde til at vælge Swaper, når du vil investere i forbrugslån gennem crowdlending.

Jeg har i forvejen investeret en væsentlig del af min portefølje i andre crowdlending platforme og for at sprede mine investeringer, er jeg altid på udgik efter nye muligheder. Jeg anser Swaper som en solid investering og forventer at øge mine investeringer igennem platformen i fremtiden.

Jeg anser det som et stort plus, at Swaper tilbyder en fast rente og at deres buyback garanti også omfatter akkumulerede renter, hvilket ikke altid er tilfældet hos andre lignende platforme. Derudover er det dejligt med en app, så jeg nemt kan følge med i mine investeringer på min smartphone.

3 Trackbacks / Pingbacks

 1. Crowdlending og Crowdfunding med bonus » InvestGuru
 2. Crowdestor anmeldelse og erfaringer » InvestGuru
 3. De 3 bedste crowdlending platforme 2021 » InvestGuru

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*