Grupeer – anmeldelse og erfaringer

Opdatering 7/9. På nuværende tidspunkt er Grupeer i gang med at inddrive investerede midler fra låneudbydere, der har økonomiske problemer på grund af Corona krisen. Der er en god chance for at Grupeer vil komme forstærket ud af krisen, men jeg vil på nuværende tidspunkt anbefale ikke at investere i platformen.

Grupeer er en spændende crowdlending platform som blev lanceret i 2017. Den er dermed en af de nyere på markedet. De har hovedsæde i Letland og har siden begyndelsen formidlet lån for mere end 71 millioner euro.

Du kan her læse om min anmeldelse og mine erfaringer med Grupeer.

Bag om Grupeer?

Grupeer blev registreret i 2016 og selve crowdlending platformen blev lanceret i 2017. Siden er virksomheden vokset med stor hast og der er nu mere end 26.000 investorer fra 92 forskellige lande.

Hvor mange af de andre platforme fokuserer på B2C lån, altså lån til private, så har Grupeer valgt at fokusere på virksomhedslån og lån til ejendomsudviklere. Dette har de gjort med stor succes og det er også en af platformens styrker, da den dermed er et godt supplement til andre crowdlending platforme. Ved at oprette en konto her og investere nogle af dine penge hos Grupeer, kan du fordele din investering mellem både B2C lån og B2B lån.

Grupeer tilbyder et gennemsnitligt afkast på cd. 14%, hvilket må siges at være en del mere end du kan tjene ved andre investeringsmuligheder. De har også lån med buyback garanti, som du kan læse mere om nedenstående.

Eksempel på et lån, som du kan investere dine penge i gennem Grupeer.

Grupeer Crowdlending med Buyback garanti

Jeg investerer kun i lån med Buyback Garanti, hvilket heldigvis er ved at være standarden på de fleste platforme.

Når du investerer i lån med Buyback Garanti, betyder det at hvis låntageren kommer bagud med betalingen af sit lån, så kan du som investor få det tilbageværende lån udbetalt og mister dem altså ikke. Det er så selve lånudbyderen, der skal kæmpe med at få penge ind og det er ikke længere dit problem. Du kan i stedet reinvestere pengene.

Selvfølgelig er en garanti aldrig mere værd end den der udsteder den. Hvis lånudbyderen eksempelvis går konkurs, kan du miste dine penge. Det er dog stadig en væsentlig ekstra sikkerhed at have og som sagt, så går jeg selv altid efter lån med Buyback Garanti.

Kom i gang med Grupeer

Der er gratis at oprette en konto hos Grupeer, så du kan eventuelt starte med at oprette en konto og lære platformen at kende, inden du investerer i den. Det er dog en meget simpel og brugervenlig crowdlending platform, så du kan hurtigt komme i gang.

Her kan du se en lille guide til at oprette dig:

  1. Gå ind på Grupeers hjemmeside
  2. Klik på Register i øverste højre hjørne
  3. Indtast din e-mail adresse og dit kodeord
  4. Klik på linket i din inbox, for at bekræfte din tilmelding
  5. Log in på hjemmesiden
  6. For at kunne investere, skal du identificere dig, hvilket gøres under profilindstillinger
  7. Når du er godkendt, kan du overføre penge til din Grupeer konto og begynde at investere gennem platformen

Auto Invest

Grupeer har ligesom mange andre platforme en Auto Invest funktion, som i al sin enkelthed går ud på at du opsætter en række kriterier for dine investeringer og så bliver penge investeret i lån som opfylder disse kriterier. Når lånene udløber og du har modtaget din fortjeneste, bliver de automatisk reinvesteret. På den måde kører dine investeringer af sig selv og kommer nok så tæt på en passiv indtægt som du kan komme.

Hos Grupeer kan du blandt andet opsætte kriterier for hvilken type lån du vil investere i, hvor lang løbetiden skal være og i hvilke lande du vil investere.

Personligt er jeg glad for Auto Invest funktionen. Den er simpel at bruge og når den er sat til, kan jeg bruge min tid på andre investeringsmuligheder.

Erfaringer med Grupeer

I og med Grupeer er en relativt ny virksomhed, startede jeg stille ud med investeringerne, men kan nu sagtens se potentialet i også at kunne investere i virksomhedslån og lån til ejendomsudviklere. Denne mulighed gør Grupeer meget attraktiv, da jeg i forvejen investerer i privatlån gennem andre crowdlending platforme og dermed har jeg muligheden for at fordele mine investeringer mere og formindske risikoen for tab.

Grupeer er en brugervenlig platform og du behøver ikke den store viden indenfor crowdlending for at investere, så alle kan være med. De giver dig mulighed for et højt afkast med Buyback Garanti og jeg kan klart anbefale Grupeer især i kombination med andre Crowdlending platform som eksempelvis Mintos eller Fast Invest.

2 Trackbacks / Pingbacks

  1. De 3 bedste crowdlending platforme 2020 » InvestGuru
  2. Crowdlending og Corona » InvestGuru » Nyheder » InvestGuru

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*