Crowdlending og skat – sådan indberetter du korrekt

Du er selv ansvarlig for at opgive dine indtægter fra crowdlending til SKAT. Læs min lille guide til hvordan du nemt og hurtigt får styr på din indberetning til skat her.

Indberetning til skat af crowdlending renteindtægter

Du skal naturligvis betale skat af dine indtægter og der gælder de samme regler for crowdlending, som for andre låneforhold. Du skal altid selv oplyse dine indtægter til SKAT og er selv ansvarlig for at de oplyste renteindtægter er korrekte. Jeg vil derfor anbefale dig løbende at holde regnskab med dine crowdlending aktiviteter.

Da crowdlending stadig er forholdsvist nyt i Danmark, er reglerne ikke altid lige præcise, men hvis du er i tvivl, kan du altid kontakte SKAT direkte for at få et svar. Jeg vil derfor gøre opmærksom på, at min guide kun er vejledende, da SKAT naturlivs er den endelige instans.

Som udgangspunkt til renteindtægter fra crowdlending opgives som kapitalindkomst, men der er forskel på hvilken rubrik på din selvangivelse, som du skal udfylde, alt efter hvilket land indtægten kommer fra.

Crowdlending indtægter fra udlandet

Uanset om du handler gennem en dansk (såsom Kameo) eller udenlandsk crowdlending platform, så skal dine renteindtægter opgives som udenlandsk kapitalindkomst på din selvangivelse, hvis lånene er udlånt i udlandet. Dette gøres i rubrik 431 i årsopgørelsen og du finder rubrikken under Udenlandsk indkomst.

Udover selve renteindtægten skal du også indberette værdien af eventuelle indestående og låneandele. Dette gøres i rubrik 492.

Alle beløbene skal indtastes i danske kroner. Til at omregne kan du eventuelt bruge SKATs egen lommeregner, eller tjekke dagens valutakurs. Du skal blot huske at dokumentere, hvordan du har omregnet valutaen i dit regnskab.

Crowdlending indtægter fra Danmark

Hvis du har investeret i danske lån, skal du opgive dine renteindtægter i rubrik 39 i årsopgørelsen.

Husk, du er selv ansvarlig for at opgive korrekte oplysninger. Hvis du er i tvivl om hvordan du skal opgive dine renteindtægter fra crowdlending, anbefaler jeg dig at kontakte SKAT direkte for at få svar på dine spørgsmål.

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*