Jeg har det sidste års tid haft kig på crowdlending platformen Crowdestor og du kan her læse min anmeldelse af siden. Jeg er altid på udkig efter nye investeringsmuligheder, for at øge mit afkast og diversificere mine investeringer og her ser jeg Crowdestor som en side med et spændende potentiale.
Hvis du følger InvestGuru, ved du allerede, at jeg er glad for at opdage nye crowdlending platforme. I min Crowdestor anmeldelse kan du læse om fordelene og ulemperne ved platformen.
Hvad er Crowdestor?
Crowdestor er en crowdlending platform, hvor du kan investere i en bred vifte af lån. Du kan blandt andet investere i lån til ejendomsprojekter, virksomhedsudvidelser og udvikling.
Ved at investere et beløb i crowdlending platformen får du et gennemsnitligt afkast på op til 17%, hvilket må siges at være meget imponerende. Dette er da også en af de væsentlige grunde til, at jeg har øje for Crowdestor. Med et så højt afkast, kommer der selvfølgelig også en risiko, som jeg vil gå mere i dybden med senere i artiklen.
Crowdestor er registeret i Estland og har hovedkvarter i Letland, ligesom mange andre lignende platforme. Siden har fungeret siden 2018 og har oplevet stor vækst siden etableringen, hvilket er en stor fordel, da denne vækst er med til at realisere flere projekter, som du kan investere i.
Hvad er crowdlending?
Hvis du ikke allerede har helt styr på hvad crowdlending er, vil jeg kort prøve at forklare det her. Crowdlending er en investeringsform, hvor du gennem en platform går sammen med andre investorer og stiller dine penge til rådlighed for potentielle lånere. Disse lånere låner et beløb og betaler dem tilbage med renter. Du tjener altså penge på disse renter.
Det smarte ved en crowdlending platform er, at du har en virksomhed, som står for alt det praktiske. Du skal typisk bare oprette en gratis konto og overføre det beløb, som du vil investere og derfra foregår det næsten automatisk.
Opret en gratis crowdlending konto
For at komme i gang med at investere hos Crowdestor, skal du først oprette en konto på platformen. Dette er både nemt og gratis. Sådan kommer du i gang:
- Gå ind på Crowdestors hjemmeside
- Klik på ‘Login / Register’
- Indtast dine informationer
- Klik på linket, der bliver sendt til din e-mail adresse
- Log ind for at udfylde dine resterende informationer og verificere din identitet
- Nu er du klar til at overføre penge til din konto, hvilket hurtigt kan gøres med en bankoverførsel
Risiko og garanti
Når du foretager en investering løber du altid en risiko for ikke at få dele af eller hele dit investerede beløb retur. Dette gør sig også gældende, når det kommer til crowdlending. Derfor skal du aldrig investere mere, end du kan tåle at tabe.
Stort set alle crowdlending platforme udbyder investeringsmuligheder med en buyback garanti, for at give lidt ekstra ro i maven. Læs f.eks. om Mintos, Swaper og PeerBerry.
Crowdestor gør det lidt anderledes. De har ikke en decideret buyback garanti, hvor de køber misligholdte lån tilbage, som mange af de andre platforme har. I stedet har de oprettet en fælles pulje kaldet Buyback Guarantee Fund.
Crowdestor har selv smidt 50.000€ i denne fond og alle aktive projekter indbetaler 1-2% til fonden. Hvis der er lån, der bliver misligholdt vil denne fond gå ind og dække beløbet. Dette er en interessant løsning, der helt sikkert er med til at mindske risikoen og personligt giver den mig ro i maven, når det kommer til at skulle investere mine egne penge i platformen.
Der er pt. over 360.000 euro i fonden, så dette er altså en rimelig god sikkerhed for en eventuel investering, hvilket jeg også slår på i min Crowdestor anmeldelse.
Fordele og ulemper ved Crowdestor
Crowdestor er en spændende platform, der giver dig mulighed for at investere i en bred vifte af forskellige projekter. Der er selvfølgelig både fordele og ulemper ved platformen, og jeg giver dig her et nemt overblik over disse:
Fordele
- Højt afkast på gennemsnitligt 17%
- Brugervenlig platform
- Nem oprettelse
- Bayback garanti fond (i skrivende stund indeholder fonden over 360.000 euro)
- God mulighed for at investere i forskellige projekter
Ulemper
- Ingen auto invest funktion (denne er dog på vej)
- Intet sekundært marked
- Få aktive projekter
Crowdestor anmeldelse og Crowdestor erfaringer
Crowdestor er et godt udgangspunkt, hvis du er på udkig efter at supplere din portefølje. Platformen har et imponerende højt afkast og i kombination med deres garanti fond, er det en investering, som jeg selv ville have det godt, med at kaste mig ud i.
Det er nemt at oprette en konto og der er gode informationer om de projekter, som du kan investere i. Du vælger selv, hvordan dine penge skal investeres og kan derfor nøjes med at vælge projekter, som du stoler på.
Mange andre crowdlending platforme har en auto invest funktion, som jeg tit gør brug af. En sådanne har Crowdestor desværre ikke, men da der er relativt få projekter at vælge imellem, er det stadig nemt at få et overblik over hvordan du kan investere dine penge. (I skrivende stund, er virksomheden bag Crowdestor i gang med at udvikle en auto invest funktion. Når denne er klar, bliver det endnu nemmere at investere.)
Jeg vil anbefale Crowdestor som en god sekundær investeringsmulighed, der giver dig et ekstra højt afkast. Hvis du er helt ny indenfor crowdlending, vil jeg derimod anbefale dig at starte ud med platformen Mintos, som du kan læse min anmeldelse af her.
Leave a Reply